ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У СЕС попередили про можливе зростання захворюваності на гепатит А в Ізмаїлі

Ризиків, пов'язаних зі споживанням води, немає.

У СЕС попередили про можливе зростання захворюваності на гепатит А в Ізмаїлі
Фото: detectives-ukraine.com

Виконувач обов'язків головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас заявив, що в Ізмаїлі Одеської області можливе зростання захворюваності на гепатит А після спалаху шлунково-вірусної інфекції.

Про це він сказав в ефірі Громадського.

"Динаміка змінюється, хворі надходять, але вона значно менша, ніж в інші дні. Ризиків, пов'язаних зі споживанням води немає. Результати після гіперхлорування мережі, вони негативні, збудників інфекції немає. Після промивання мережі буде відновлено водопостачання для питних потреб міста. За завтрашній день, я думаю, впораються", - сказав Протас.

В.о. головного державного санітарного лікаря додав, що СЕС відстежує динаміку захворювань, що передаються контактно-побутовим шляхом, через брудні руки.

"Така ситуація триватиме протягом 2-3 тижнів.

Ми не виключаємо, що можливе зростання захворюваності на гепатит А, тому МОЗ виділило гроші на придбання вакцин від гепатиту А", - зазначив Протас.

Раніше повідомляли, що мер Ізмаїла запевнив у придатності води з міського водогону для пиття. Нагадаємо, в середині червня через зливи у водопровід Ізмаїла потрапила інфекція, в результаті чого захворіли понад 700 осіб. 18 червня в місті було введено надзвичайний стан через спалах шлунково-вірусної інфекції. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання на кишкову інфекцію людей в Ізмаїльському районі Одеської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram