ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові невідомі заблокували пункт, з якого сміття везуть на Київ

На майданчик пускають тільки порожні машини, що заїжджають, аби забрати відходи.

У Львові невідомі заблокували пункт, з якого сміття везуть на Київ
Фото: Сайт ГосЧС

Близько 40 осіб ввечері 21 червня перекрили в'їзд та виїзд вантажівок на тимчасовий пункт перевантаження сміття на вул. Городоцькій у Львові, з якого сміття везуть на Київ.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Люди, які представилися жителями Городоцької та навколишніх вулиць, незадоволені тим, що поблизу їхніх будинків створили пункт перевантаження сміття. Протестувальники скаржаться, що від майданчика з відходами постійно виходить неприємний запах, а ще це джерело антисанітарії.

За словами учасників акції, після того, як скарги до міської ради з вимогою закрити пункт перевантаження сміття не дали ніякого ефекту, вони вирішили заблокувати його. На майданчик пускають тільки порожні машини, що заїжджають, щоб забрати відходи. Вантажівки, які привозять сміття, поки заблоковані.

Люди вимагають, щоб до них приїхав представник мерії і пообіцяв закрити пункт перевантаження сміття. В іншому випадку погрожують завтра вранці перекрити вулицю Городоцьку.

Тимчасовий пункт перевантаження сміття на Городоцькій облаштували минулого тижня. Землю, на якій розташований майданчик, ЛКП "Львівспецкомунтранс" орендує у приватного підприємця. Вивозити сюди сміття мають право п'ять львівських перевізників, які працюють на ринку.

Щодоби з цього пункту до Києва виїжджає 10 машин з 22 тоннами відходів кожна. У Києві сміття сортують, а решта спалюють. Таким чином зі Львова вдається вивезти 220 тонн відходів щодня. Загалом Львів виробляє 500-700 тонн сміття на добу. Решту сміття поки що приймають полігони на території області, йдеться в повідомленні.

Раніше мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто продовжує перебувати в сміттєвій блокаді, і держава відмовляється допомагати йому. Блокують вивезення сміття на полігони, які є в межах області, а також у Луцьк і Житомир. Також у ніч на вівторок намагалися блокувати вивезення сміття в Київ.

Нагадаємо, 29 травня в селі Великі Грибовичі за декілька кілометрів від Львова загорілося сміттєзвалище. Пожежу вдалося ліквідувати, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище.

7 червня Садовий звернувся до Президента Петра Порошенка з проханням допомогти, але той у відповідь порадив "не робити на смітті велику політику".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram