ГоловнаСуспільствоВійна

На блокпосту під Мар'їнкою затримали шпигуна "Беніхіла"

Він збирав інформацію про пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ.

На блокпосту під Мар'їнкою затримали шпигуна "Беніхіла"
Фото: dpsu.gov.ua

На блокпосту в селі Славне Мар'їнського району Донецької області при здійсненні диверсійно-розвідувальних заходів на лінії розмежування затримали бойовика з позивним "Беніхіл".

Про це повідомили в Мар'їнському відділенні поліції.

"На блокпосту в с. Славне Мар'їнського району правоохоронці затримали бойовика з позивним "Беніхіл". Після того, як чоловіка з доказами, які підтверджують його розвідувальну діяльність, доставили у відділення поліції, він почав активно співпрацювати з правоохоронцями та розповів усе про свою роботу в псевдореспубліці", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували в поліції, 29-річний житель селища Луганське Мар'їнського району в грудні 2015 року, перебуваючи на окупованій території, познайомився з учасниками незаконного збройного формування. Чоловіки з позивними "Мазай" і "Гриня" запропонували йому нести службу з охорони кордонів так званої "ДНР" поблизу заводу "Каргілл" за 8 тис. рублів, на що затриманий погодився. У його обов'язки входило здійснювати контрольно-пропускний режим автотранспорту та перевірку документів.

Потім його знайомі запропонували йому, як місцевому жителю, здійснювати оперативну розвідку. Пройшовши інструктаж, чоловік повинен був перетнути лінію розмежування і, перебуваючи на території, підконтрольній Україні, збирати інформацію про пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ. Він перетинав блокпости і позначав важливі дані на внутрішній частині пачки сигарет. При спробі чергового перетину пункту пропуску, незважаючи на конспірацію, розвідника викрили та затримали.

За фактом протиправної діяльності відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, на початку червня на Донбасі затримали двох бойовиків "ДНР", один з яких зізнався у вбивстві 20 військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram