ГоловнаСуспільствоЖиття

Центр допомоги воїнам АТО при ДніпрОДА підтримав 10 тисяч бійців, - Резніченко

Центру в червні виповнився рік

Центр допомоги воїнам АТО при ДніпрОДА підтримав 10 тисяч бійців, - Резніченко

Центр допомоги бійцям АТО і членам їхніх сімей при Дніпропетровській ОДА за перший рік роботи надав послуги 10 тисячам осіб.

Про це повідомив голова області Валентин Резніченко.

"Ми цінуємо подвиг людей, які захищають нашу країну. Розуміємо, вони потребують нашої підтримки, тому першими в країні відкрили Центр допомоги воїнам АТО і членам їхніх сімей. Вирішення будь-яких питань, реабілітація після повернення з фронту і допомога сім'ям тих, кого вже ніколи не побачать вдома. Зроблено чимало, але ми не зупиняємося на цьому. Попереду ще багато роботи", - цитує Резніченка прес-служба адміністрації.

Один з напрямків роботи центру - реабілітація бійців. У грудні 2015 року в Дніпрі відкрили спеціалізований реабілітаційний заклад. У ньому пройшли лікування близько 400 демобілізованих. Ще 60 військових направили на реабілітацію в Литву.

Приділяється увага також психологічній підтримці. Бійці можуть поспілкуватися з кваліфікованими психологами, звернувшись на безкоштовну гарячу лінію. Таку допомогу отримали понад 1700 бійців.

Також у Центрі бійцям пропонують безкоштовні IT-курси, допомогу у вивченні англійської мови, отримання водійських посвідчень. Крім того, відкрито єдину в країні бібліотеку для бійців, проведено перший в Україні фестиваль пісень АТО, створено єдиний у країні музей АТО, вулична експозиція якого працює з травня.

"Один з напрямків роботи Центру - формування правильного ставлення до військових у суспільстві. Ми хочемо, щоб хлопці, які повернулися з фронту, відчували, що їхній подвиг цінують. Адже всі вони - герої, які пройшли складний шлях, захищаючи нашу Батьківщину і кожного з нас", - розповіла координатор Центру допомоги воїнам АТО і членам їхніх сімей Наталія Шуліка.

Підтримують у Центрі і сім'ї бійців. Їхні діти відпочивають у санаторіях регіону і за кордоном, отримують сертифікати на лікування та навчання на спеціалізованих курсах. Сім'ї загиблих в АТО військових отримали 125 квартир і право безкоштовного проїзду в міжміському і приміському транспорті.

Відділення центру відкрито у всіх 22 районах області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram