ГоловнаСуспільствоПодії

Названо місце збору учасників ЛГБТ-маршу

Київпрайд почнеться біля університету Шевченка.

Названо місце збору учасників ЛГБТ-маршу
Архив
Фото: EPA/UPG

Марш рівності за права ЛГБТ у неділю стартує від головного корпусу Університету імені Тараса Шевченка в Києві.

Про це Українським Новинам повідомила прес-секретар Маршу Христина Морозова.

"Так, він почнеться біля Університету Шевченка. Початок збору о 9:00, збираємося до 10:00. О 10:00 починається марш", - сказала вона.

За словами Морозової, подробиці заходів безпеки, а також маршрут маршу згодом повідомить Національна поліція.

Нагадаємо, 12 червня представники ЛГБТ-спільноти збираються провести в Києві Марш рівності. Посли 13 країн закликали владу України забезпечити безпеку під час цього заходу. Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що до охорони учасників маршу залучать близько 5 тис. поліцейських і 1,2 тис. бійців Національної гвардії.

Напередодні керівник прес-служби "Правого сектору" Артем Скоропадський заявив, що націоналісти влаштують "криваву кашу", якщо Марш рівності відбудеться.

Торік на Марш рівності в Києві напали кілька десятків молодих людей. Вони кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Усього ж постраждали дев'ять співробітників міліції. Після маршу радикали ловили його учасників на прилеглих вулицях. Втім, серйозно постраждалих серед гей-активістів не було. У результаті сутичок було затримано 35 осіб. Майже всіх одразу ж відпустили.

8 квітня 2016 року Оболонський райсуд Києва засудив до двох років позбавлення волі умовно чотирьох обвинувачених у нападі на учасників Маршу рівності.

Напади на заходи, які проводить ЛГБТ-спільнота, були також у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram