ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський професор розповів про мілітаризацію дітей на півострові

З дитячих років їх формують як людей, які покликанні здійснювати військову функцію.

Кримський професор розповів про мілітаризацію дітей на півострові
Владимир Казарин
Фото: Макс Требухов

Кримський професор Володимир Казарін, який переїхав у Київ створювати в столиці Таврійський національний університет, звинуватив окупаційну владу в мілітаризації дітей на півострові.

Про це він сказав на прес-конференції про дотримання прав дітей, організованій проектом Free Crimea та Інститутом Горшеніна.

"Будь-який захід у Криму завжди супроводжується виставкою військової техніки. Центр міста забивають танками, БТРами, артилерійськими установками, РПГ, розкладеними на столах автоматами. Вони грають на інтересі молоді. Ясна річ, що їм це цікаво, але тут йде формування свідомості, що є головним у житті, основним пріоритетом у житті не тільки хлопчиків, а й дівчаток", - сказав він.

Паралельно окупанти закривають і перепрофілюють дитячі табори відпочинку, наголосив Казарін.

"Головний севастопольський табір - це "Ласпі", такий своєрідний севастопольський "Артек". Він тепер закривається, там ні на одну зміну не продають путівки, і мова йде про те, що він теж буде центром перепідготовки молоді", - сказав він.

"З дитячих років їх свідомість формується як свідомість людини, покликаної здійснювати саме військову функцію", - додав Казарін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram