ГоловнаСуспільствоЖиття

Комунальники демонтували літній майданчик кафе "Каратель" на Майдані у Києві

Співробітники КП "Київблагоустрій" спрацювали оперативно

КП "Київблагоустрій" демонтувало літній майданчик кафе "Каратель" на Майдані Незалежності у Києві, повідомляє кореспондент LB.ua.

Близько 10.00 до кафе під'їхали працівники комунального підприємства і почали завантажувати розміщені на незаконно встановленому на тротуарі майданчику меблі та елементи імпровізованої огорожі. Процесом керували голова "Благоустрою" Іван Кліпа і народний депутат Дмитро Білоцерківець.

Майно, за словами працівників, вивезуть на спеціалізований склад. Якісь меблі працівникам кафе вдалося зберегти, вони встигли занести їх до закладу.

Поблизу кафе також були присутні співробітники поліції (в тому числі, відомий Вадик Гумен), помічено також автобуси з "Беркутом", але вони в ситуацію не втручалися.

Нагадаємо, скандал навколо кафе "Каратель", розміщеного на першому поверсі Будинку профспілок, що горів під час Революції Гідності, триває не один місяць. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ніякої дозвільної документації КМДА не видавала, оскільки будівля перебуває не в комунальній власності, але закликав силовиків розібратися з ситуацією, також розпорядився демонтувати вивіску.

Зняти вивіску працівники кафе комунальникам не дозволили, а вчора ще й з'явився літній майданчик посеред тротуару.

За планами столичної влади територія, на якій у тому числі знаходиться кафе, має бути обнесена високим будівельним парканом для проведення реконструкції всієї будівлі. Однак огорожу досі не поставили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram