ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму продовжив арешт 4 фігурантам "справи "Хізб ут-Тахрір" до 8 вересня

Мотивація - за станом здоров'я,  жоден з них не має протипоказань для перебування під арештом.

Суд у Криму продовжив арешт 4 фігурантам "справи "Хізб ут-Тахрір" до 8 вересня
Фото: crimea.comments.ua

У Сімферополі підконтрольний Москві райсуд продовжив на три місяці термін арешту чотирьом фігурантам "справи "Хізб ут-Тахрір" - Еміру-Усеїну Куку, Вадиму Сіруку, Енверу Бекірову і Мусліму Алієву, затриманим у лютому 2016 року.

Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв у фейсбуці.

"Суд однозначно став на бік звинувачення, а всі доводи захисту звучали, напевно, для родичів заарештованих і стін залу засідання. Мотивація для продовження терміну тримання під вартою до 8 вересня одна: перебуваючи на волі, всі вони можуть сховатися від слідства, чинити тиск на свідків, а за станом здоров'я жоден з них не має протипоказань для перебування під арештом", - написав Смедляєв.

Як повідомлялося 27 травня, чотирьох заарештованих в анексуваному Росією Криму фігурантів "справи "Хізб ут-Тахрір" Ферата Сайфуллаєва, Нурі (Юрія) Прімова, Рустема Ваїтова, Руслана Зейтуллаєва, заарештованих взимку 2015 року в Севастополі, перевезли в Ростов-на-Дону.

"Хізб ут-Тахрір" - міжнародна мусульманська політична організація. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані та Німеччині, а в Україні та інших країнах вона може діяти легально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram