ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму встановили пам'ятник "зеленим чоловічкам"

Офіційне відкриття пам'ятника окупантам заплановано на 11 червня.

У столиці анексованого РФ Криму Сімферополі встановили пам'ятник "ввічливим людям".

Про це голова комітету окупаційної Держради Криму з будівництва та житлово-комунального господарства Леонід Бабашов повідомив у facebook.

"Людина, яка приїхала її встановлювати - Іван, - розповів мені, що скульптуру ліпили за образом справжнього бійця російської армії. До них у московську майстерню приїхав наш кримський спецназівець, під два метри зросту, в повній амуніції, але, на відміну від пам'ятника, його обличчя приховувала балаклава. Обличчя ввічливої людини після вимірів сфоткав один із співробітників майстерні. Боєць підійшов до фотографа, ввічливо взяв фотоапарат, і так само чемно, зі словами "Прошу не світити моє обличчя", видалив цей єдиний знімок. Можливо, мине час, і ми дізнаємося, хто ця людина, з якої ліпили один із символів Кримської весни..." - написав Бабашов.

Він також нагадав, що пам'ятник встановлено з ініціативи "батька голови Криму - Валерія Аксьонова, на пожертвування".

Офіційне відкриття пам'ятника окупантам у Криму заплановано на 11 червня.

Раніше в Бахчисараї відкрили пам'ятник "Ввічливі люди", композицію якого становить російський солдат, який тримає в руках кота.

Нагадаємо, під час проведення так званого референдуму в Криму в 2014 році на півострові з'являлися люди в формі без розпізнавальних знаків, які блокували дії українських військ. Пізніше президент РФ Володимир Путін визнав, що "ввічливими людьми" були співробітники Збройних сил Росії.

Такий самий пам'ятник відкрили в травні 2015 року в російському Білогірську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram