ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області у двір приватного будинку кинули гранату

Це вже третій у цьому місяці випадок застосування нелегальної зброї проти мирних жителів

У селі Торецьке Донецької області невідомі кинули гранату у двір житлового будинку.

Про це повідомляє офіційний сайт обласного управління Національної поліції.

"Близько 01:30 біля будинку прогримів вибух. Пошкоджено два автомобілі, сільгосптехніку, вікна. Люди не постраждали. Поліція проводить комплекс спецзаходів щодо встановлення та затримання підривників", - наголошено в повідомленні.

Фото: Прес-служба поліції

У поліції розповіли, що про вибух їм повідомила 42-річна місцева жителька, у двір якої кинули вибуховий пристрій. Оперативники, які прибулі на місце події, виявили там металевий осколок, схожий на фрагмент гранати.

Зараз поліція перевіряє осіб, які можуть бути причетні до злочину. Відпрацьовують одночасно декілька версій. Постраждалі є приватними підприємцями, займалися вантажними перевезеннями, тому оперативники не відкидають, що мотив може бути пов'язаний із їхньою діяльністю.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна).

Фото: Прес-служба поліції

У поліції зазначили, що це вже третій випадок за місяць, коли нелегальна зброя стає знаряддям злочину проти мирних жителів. Так, у Костянтинівці нещодавно затримали двох чоловіків, які стріляли з РПГ по житловому будинку.

"У зв'язку з цим поліція Донецької області посилила заходи щодо протидії обігу нелегальної зброї. Встановлено контроль на блокпостах, проводяться оперативні відпрацювання в населених пунктах на лінії розмежування", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Бахмутському районі під час спроби розібрати гранатомет загинув 72-річний чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram