ГоловнаСуспільствоЖиття

Сьогодні в Україні відзначають День Європи

В Україні на офіційному рівні відзначають День Європи з 2003 року.

Сьогодні в Україні відзначають День Європи
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Україна сьогодні, 21 травня, відзначає День Європи. Заходи, присвячені святкуванню Дню Європи, пройдуть у суботу та неділю, 21 і 22 травня, у всіх містах України.

Згідно з указом президента України, щорічно кожної третьої суботи травня відзначається День Європи з 2003 року. Це свято було встановлено в зв'язку з прийняттям стратегічного курсу на інтеграцію в Європу і прагненням приєднатися до країнам ЄС. Крім цього, День Європи в Україні символізує єднання, спільність цінностей та історії всіх націй, що живуть на континенті.

Інші європейські країни відзначають його щороку 9 травня, починаючи з 1950 р. День Європи є одним з цілої низки європейських символів, створених для зміцнення єдності серед європейців.

У Києві святкування Дня Європи відбудеться 21 і 22 травня на Михайлівській площі.

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, церемонія відкриття Дня Європи відбудеться сьогодні о 12:00 за участю керівництва держави та міста, голови Представництва ЄС в Україні, представників посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні.

Протягом вихідних гостей свята чекає змістовна і насичена програма. В індивідуальних зонах посольств буде розміщено стенди з цікавою інформацією про унікальні досягнення і успіхи, якими пишається кожна з країн.

Представники європейських держав представлять інтерактивні і творчі проекти від посольств та національних культурних центрів, серед яких - гра в шахи на спеціально створеній «великій шахівниці» за участю чемпіонки Європи з шахів Вероніки Верем'юк, «Колесо фортуни» від GIZ - вікторина про Німеччину, конкурс фото з бренд-елементом серед відвідувачів, переможці якого отримають сертифікати та сувеніри з символікою Представництва ЄС в Україні, і багато інших проектів.

У неділю, 22 травня, в столиці пройде святкування Дня Європи. На киян та гостей міста чекають танцювальна зарядка FunUp, фестиваль вуличної їжі Food Truck Days (пікнік для всієї родини), театральні вуличні шоу (міні-спектаклі, міми, аніматори), «Тематичний поетичний Київ - 100 талантів» (вільні читання, аудіопоезія, презентації творчих проектів).

Крім того, о 12:00 на Михайлівській площі відбудуться урочисті проводи національної збірної команди з футболу для участі в Євро-2016, який відбудеться у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram