ГоловнаСуспільствоЖиття

Закрився сайт "Миротворець"

Співробітники центру обіцяють викласти архіви у відкритий доступ

Закрився сайт "Миротворець"
Фото: psb4ukr.org

Скандальний сайт центру "Миротворець", який займався збором даних про терористів, вирішили закрити.

Про це йдеться у заяві на сайті центру.

"Беручи до уваги реакцію, яку викликала публікація списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР", вимоги уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської, а також вічно стурбованого і занепокоєного Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі із заступником міністра інформаційної політики Тетяною Поповою, центр "Миротворець" прийняв непросте рішення про закриття сайту", - наголошується в повідомленні.

Наразі співробітники Центру проводять архівування всієї наявної інформації, яку згодом викладуть у відкритий доступ, тож хто завгодно зможе її завантажити і розгорнути локально на своєму комп'ютері.

"Ми дякуємо силовим відомствам за те що вони користувалися нашою системою виявлення проросійських бойовиків, російських шпигунів, тим самим оберігаючи наш мир і спокій, а також усіх, хто заради суспільного блага надсилав нам інформацію про сепаратистів, терористів, найманців та інших військових злочинців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" пов'язаний з нардепом Антоном Геращенком, був створений для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм. Днями навколо сайту розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис.журналістов, які отримали "акредитацію" у терористів "ДНР" та "ЛНР".

Публікація списку викликала скандал - журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних. У підсумку прокуратура Києва почала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів".

ЄС вимагав видалити список акредитованих журналістів, а омбудсмен Лутковська закликала закрити сайт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram