ГоловнаСуспільствоВійна

Організатор вторгнення на Донбас отримав Героя Росії

Україна звинувачує Герасимова в розстрілі українських військових під Іловайськом.

Начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов отримав звання Героя Росії.

Про це пише РБК, який звернув увагу на нову офіційну фотографію Герасимова на сайті Міноборони РФ. На оновленому зображенні в нього з'явилися зірки Героя Росії. Крім того, факт отримання нагороди згадано в офіційній біографії Герасимова.

Фото: mil.ru

Разом з Герасимовим Героя отримав заступник міністра оборони Росії Дмитро Булгаков.

Про те, що Герасимову і Булгакову присвоєно звання Героя Росії, раніше написав "Коммерсантъ". За його інформацією, це було зроблено закритим указом президента РФ Володимира Путіна. Формально присвоєння приурочене до Дня Перемоги 9 травня, однак за фактом ці генерали отримали найвище звання на знак визнання заслуг у військовій операції в Сирії. Зокрема, за даними газети, Герасимов отримав зірку за сукупністю заслуг, пов'язаних із плануванням і реалізацією операції в Сирії. Булгаков удостоївся нагороди за організацію матеріально-технічного забезпечення авіабази Хмеймім.

Нагадаємо, Герасимова з 5 серпня 2015 року заочно арештував Шевченківський районний суд Києва.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос говорив, що Герасимов є "ідеологом розв'язування війни і військового конфлікту" на Донбасі. Герасимов, як заявляв Матіос, організував вторгнення російської армії на територію України наприкінці серпня 2014 року.

Начальника російського Генштабу звинувачують у розстрілі українських військових під Іловайськом за статтею 437 Кримінального кодексу (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram