ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії суд попросив засудити користувача "ВКонтакті" до 3,5 року за Крим

Інженера-механіка звинувачують у публічних закликах до здійснення екстремізму

У Росії суд попросив засудити користувача "ВКонтакті" до 3,5 року за Крим
Фото: kontaktis.ru

У російській Твері за репости користувача "ВКонтакті" про Крим прокурор просить для нього 3,5 року колонії, повідомляє Радіо Свобода.

5 травня в Заволзькому райсуді міста пройшли дебати сторін у кримінальній справі стосовно користувача соціальної мережі "ВКонтакті" Андрія Бубеєва. Його звинувачують у публічних закликах до здійснення екстремізму та діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності Росії.

Приводом для кримінального переслідування інженера-механіка Бубеєва став репост матеріалу "Крим - це Україна" публіциста Бориса Стомахіна й одна картинка на цю ж тему на своїй сторінці "ВКонтакті".

Під час дебатів державний обвинувач попросив засудити Бубеєва до 3,5 року позбавлення волі, повідомила із залу суду адвокат обвинуваченого. Її підзахисний стверджує, що його переслідують за переконання. Провини він не визнає.

У серпні 2015 року Андрія Бубеєва вже засуджували за репости аналогічних матеріалів і картинок із звинуваченням у розпалюванні ненависті або ворожнечі до 10 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Нагадаємо, слідком РФ офіційно висунув звинувачення в екстремізмі блогерові Антону Носику за пост ЖЖ під назвою "Стерти Сирію з лиця землі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram