ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція назвала причину стрілянини біля одеського телеканалу

Журналіста сплутали з винуватцем ДТП

Поліція назвала причину стрілянини біля одеського телеканалу

Причиною збройного нападу в Одесі на співробітників "Седьмого канала" було ДТП за участю автомобіля, який належить родичу одного з журналістів.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на обласну поліцію, у день конфлікту в районі Олександрівського проспекту в Одесі автомобіль Nissan Sunny під час руху заднім ходом зіткнувся з автомобілем Honda і поїхав. Після цього водій Honda вирішив сам знайти власника Nissan.

Йому вдалося дізнатися ім'я власника Nissan, а також те, що цей автомобіль належить жителю міста Арциз Одеської області. Водій Honda, зателефонувавши своєму знайомому в Арциз, з'ясував, що той знає людину з таким ім'ям, і попросив домовитися з ним про зустріч. Зустріч призначили біля офісу телеканалу.

Однак чоловік домовився про зустріч не з власником Nissan, а з його зведеним братом, у якого аналогічне прізвище, ім'я, по батькові. Він працює на телеканалі і ніяк не причетний до ДТП.

Під'їхавши

на зустріч, водій і двоє пасажирів Honda підійшли до журналіста та двох відеооператорів, які на них чекали. Зчинилася бійка, сторони застосували зареєстровану зброю. З помпової рушниці, патрони якої були наповнені гумовими кульками, стріляв чоловік з Honda, з газово-шумового пістолета - співробітник телеканалу. Потім автомобіль Honda поїхав.

Слідство має встановити, хто з учасників конфлікту вистрілив першим

Унаслідок інциденту трьох постраждалих співробітників ЗМІ з травмами і пораненнями доправили в медичні установи. З місця події вилучено одну гільза калібру дев'ять мм без маркування, три гумові кульки сірого кольору, два пижі з паперу білого кольору, а також пластикову гільзу калібру 12 мм.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 п. 1-7 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Наразі особу власника автомобіля Honda встановлено і упізнано потерпілими. Ним виявився житель міста Білгорода-Дністровського Одеської області. Також встановлено осіб з його близького оточення, які можуть бути причетні до скоєння злочину. Водія Honda оголошено в розшук.

Нагадаємо, інцидент стався 3 травня. Унаслідок пострілу з помпової рушниці поранення отримав журналіст, в операторів - травми іншого характеру.

"Седьмой канал" пов'язав інцидент зі своїм розслідуванням про "неправильне паркування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram