ГоловнаСуспільствоВійна

ІСД спростовує інформацію про вивезення обладнання Алчевського меткомбінату в РФ

Основні активи підприємства знаходяться за лінією розмежування у зоні АТО

ІСД спростовує інформацію про вивезення обладнання Алчевського меткомбінату в РФ
Фото: amk.lg.ua

Інформація розвідки Міністерства оборони про вивезення в Росію майна Алчевського металургійного комбінату є неточною і недостовірною.

Про це повідомляє офіційний сайт корпорації "Індустріальний союз Донбасу", яка є мажоритарним акціонером підприємства.

Зазначається, що основні виробничі активи меткомбінату знаходяться за лінією розмежування в зоні проведення антитерористичної операції.

"Підприємство здійснює виробничу діяльність, наскільки це зараз можливо, у вкрай непростих умовах, що склалися у Луганській області. Трудовий колектив підприємства, безумовно, щодня долає величезну кількість різних проблем і нестандартних ситуацій. Проте, всі виробничі активи, необхідні для здійснення виробничої діяльності, знаходяться в робочому стані, або у стані, який дозволить відновити їхню роботу після стандартних ремонтних і відновлювальних процедур", - йдеться в повідомленні.

Корпорація "ІСД" заснована у 1995 році. Головний офіс знаходиться у Києві. До корпорації входять такі металургійні активи: ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" (м.Алчевськ, Україна); ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського" (м.Дніпродзержинськ, Україна); "ISD-Dunaferr" (м Дунауйварош, Угорщина); "ISD-Huta Chęstochowa" (м Ченстохова, Польща).

Нагадаємо, Алчевський меткомбінат - основний актив ІСД, яка зараз контролюється російськими інвесторами на чолі з Олександром Катуніним. Міноритарієм в ІСД залишається Сергій Тарута. Алчевський меткомбінат платить податки в бюджет України.

З серпня 2014 року по червень 2015 року комбінат не працював через бойові дії. Також у грудні 2015 року бойовики "ЛНР" зупиняли відвантаження продукції Алчевського меткомбінату, заявивши, що підприємство не платить їм податки.

3 травня розвідка Міноборони заявила, що військовослужбовці РФ демонтують і вивозять обладнання підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram