ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція за день затримала 14 осіб в Одесі

На Куликове поле, як і раніше, нікого не пускають.

Поліція за день затримала 14 осіб в Одесі
Фото: http://dumskaya.net

Поліція Одеси протягом дня затримала 14 осіб у місті.

П'ятьох осіб затримали під час спроби прорватися на Куликове поле, куди, як і раніше, не пускають людей через повідомлення про мінування. На них складено адміністративні протоколи за розпивання спиртних напоїв, повідомляють на сайті обласної поліції.

Крім того, як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поліцію, кілька точкових затримань провели в інших місцях Одеси. На сайті поліції повідомляють деталі інциденту. Представники громадського об'єднання забезпечували порядок. 21-річний одесит, який ішов вулицею, побачив активістів і почав утікати. Це видалося підозрілим громадським активістам, і вони вирішили затримати чоловіка. Від усіх учасників інциденту працівники поліції отримали пояснення.

Також на вул. Дерибасівській затримали чоловіка з димовою шашкою, а на Грецькій - двоє молодиків із газовими балончиками "Терен-4".

Крім того, правоохоронці затримали жінку, яка роздавала листівки, і чоловіка з георгіївською стрічкою.

Тож у понеділок в Одесі затримали щонайменше 14 осіб. Зараз цю інформацію перевіряє й узагальнює одеська поліція.

Тим часом на Куликове поле силовики, як і раніше, нікого не пускають. Кілька десятків людей проводять акцію перед входом на площу.

До Куликового поля прийшов нардеп від Опозиційного блоку Микола Скорик, але на саму площу його не пустили. Він поклав квіти на клумбу біля Куликового поля і поїхав.

Нагадаємо, відвідати панахиду, яка мала початися о 14:00 на Куликовому полі, хотіли нардепи від Опозиційного блоку Юрій Бойко і Вадим Новинський. Однак з аеропорту Одеси їх не випустили проукраїнські активісти. У підсумку депутати полетіли назад до Києва.

Куликове поле навесні 2014 року було місцем збору місцевих сепаратистів. 2 травня 2014 року на площі розгорілися сутички між прихильниками проєвропейського і проросійського політичних курсів України, в результаті яких з'явилися жертви і численні поранені, включаючи кілька десятків жертв пожежі в будівлі Будинку профспілок (Куликове поле, будинок 1). Усього внаслідок подій 2 травня доведено загибель 45 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram