ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 40 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

Уранці терористи били по Мар'їнці та Авдіївці

За добу бойовики 40 разів обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі ускладнилася. Бойовики 40 разів обстріляли позиції українських військових.

Як повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці, обстріли стали надто частими з настанням сутінків.

Гаряче було в Мар'їнці. Тут терористи 15 разів відкривали вогонь із 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї по опорних пунктах сил АТО.

З боку тимчасово окупованого Донецька та його околиць бойовики інтенсивно обстрілювали українські позиції на підступах до Авдіївки, Красногорівки та Невельського, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і 82-міліметрові міномети. З боку Горлівки сепаратисти били з 82-міліметрових мінометів по бійцях у Зайцевому.

На Маріупольському напрямку терористи обстріляли позиції військових у районі Лебединського з 120-міліметрових мінометів, біля Талаківки - з 82-міліметрових мінометів і стрілецької зброї.

Пізно ввечері 29 квітня також було зафіксовано прольоти двох безпілотників бойовиків. Один із них, пролітаючи над опорними пунктами в районі Лозоватського, скидав на них вибухівку.

З початку доби, 30 квітня, терористи вже тричі обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї позиції військових в Авдіївці та Мар'їнці.

Нагадаємо, на Донбасі з опівночі почався режим тиші у зв'язку з Великоднем і травневими святами. Варто відзначити, що режим тиші, згідно з домовленостями в Мінську, повинен діяти вже кілька місяців, однак його регулярно порушують бойовики.

На засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі в п'ятницю, 29 квітня, домовилися про повне припинення вогню і відкриття пункту пропуску в Станиці Луганській. Цей пішохідний КПВВ напередодні закрили через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram