ГоловнаСуспільствоВійна

Новобранців "Альфи" передовсім відправлять у зону АТО, - голова підрозділу

Крім обов'язкового відбору, бійців перевіряють на наявність зв'язків з Росією

Новобранців "Альфи" передовсім відправлять у зону АТО, - голова підрозділу

Новобранців Центру спеціальних операцій (ЦСО) Служби безпеки "Альфа" насамперед відправлять у зону проведення антитерористичної операції, але з тих, що бажають потрапити в ЦСО, відбір проходять менш  як половина.

Про це розповів начальник ЦСО "Альфа" Олександр Устименко в інтерв'ю ЛІГА.net.

За його словами, курс відбору бійців у ЦСО "А" був введений рік тому і був розроблений на основі досвіду передових країн.

"Ми шукаємо мотивованих, фізично міцних і психологічно стійких бійців. При складанні комплексу відбору ми вивчали досвід і підхід передових держав. У "Альфі" зараз ми застосовуємо кращий світовий досвід у галузі підготовки та пошуку кращих з кращих.Раніше цього курсу взагалі не існувало. Ми його ввели тільки в минулому році. У підсумку в 2015 році провели шість таких курсів відбору. Ми задоволені результатом. І ті хлопці, які пройшли, дійсно знають, навіщо вони йшли на службу", - розповів Устименко.

Також, крім обов'язкового відбору, кандидата обов'язково перевіряють на наявність особистих зв'язків з Росією.

"Повний комплекс, включно з перевіркою зв'язків в Росії, близьких родичів у РФ. Кандидат проходить детектор брехні, де його чекає дуже багато питань про Росію, терористичні організації "ДНР-ЛНР" і так далі. Зараз це обов'язково для всіх, хто хоче служити в "Альфі". Якщо є хоч найменший сумнів у людині - кандидата ми не вивчаємо", - зауважив керівник підрозділу.

Він також зазначив, що бойовий шлях новобранця "Альфи" починається в зоні АТО.

"Якщо людина нам повністю підходить і пройшла всі етапи, то передовсім вона потрапить у зону АТО. Це обов'язково. Звідти для бійця все починається, там він проходить підготовку на базі одного з підрозділів", - додав Устименко.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко призначив нового начальника "Альфи" СБУ Устименка в березні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram