ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-керівник Кіровоградської ОДА організував конвертаційний центр з обігом 250 млн гривень

"Філії" центру працювали в Кіровоградській, Черкаській, Київській та Вінницькій областях

У Кіровограді співробітники Служби безпеки та фіскальної служби ліквідували конвертаційний центр, який курував один із колишніх керівників облдержадміністрації.

Як повідомляє офіційний сайт СБУ, "філії" центру працювали на території Кіровоградської, Черкаської, Київської та Вінницької областей.

Фото: Прес-служба СБУ

"Група зловмисників, серед яких один із колишніх керівників Кіровоградської ОДА, створила незаконну схему проведення фіктивних фінансово-господарських операцій. Вони надавали реально діючим підприємствам послуги з незаконного зменшення податкових зобов'язань перед бюджетом та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також переводили кошти в готівку", - йдеться в повідомленні.

Загальний обіг коштів "конверта" від початку року становить близько 250 млн гривень.

"Тільки за останні дні шахраї надали "послуг" щодо ухилення від сплати податків підприємствам реального сектору на суму понад 20 мільйонів гривень. Під час спільної операції одночасно припинено діяльність філій конвертаційного центру у Броварах, Борисполі, Умані та Кіровограді", - наголошується в повідомленні.

Під час обшуків вилучили 41 печатку підконтрольних конверту підприємств, 20 електронних цифрових підписів керівників фіктивних суб'єктів господарювання, сім одиниць вогнепальної зброї і понад 600 патронів, а також чорнову бухгалтерію та офісну техніку.

Фото: Прес-служба СБУ

З метою відшкодування завданих державі збитків заарештували 35 банківських рахунків.

Триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 205 КК (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Нагадаємо, наприкінці січня співробітники податкової міліції у Харківській області ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram