ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутат Київради ініціювала публічне обговорення концепції розвитку кінотеатрів Києва Пресс-релиз

Процес може бути запущений вже цього тижня.

Ганна Свириденко ініціювала старт процесу публічного обговорення проекту Концепції розвитку кінотеатрів Києва.

Про це обрана на Оболоні депутатка Київради Ганна Свириденко (фракція «ВО «Батьківщина») і лідерка громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» повідомила на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

«Взяла участь у черговому засіданні постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики, на якому порушила проблему комунального кінотеатру «Братислава». Дуже приємно, що змогла донести колегам по депутатському корпусу всю небезпеку кулуарності процесу реалізації Концепції розвитку кінотеатрів міста Києва, розроблену департаментом культури КМДА, КП «Київкінофільм» і Київським інвестиційним агентством. Оскільки це може викликати вибух невдоволення жителів столиці і виникнення нових «гарячих точок» на карті міста. І це стосується не тільки «Братислави» на Оболоні, а й усіх комунальних кінотеатрів Києва, які можуть «реформувати» без будь-якого публічного обговорення проектів».

Про конкретні кроки Ганна Свириденко повідомляє: «Ухвалили опрацювати питання ситуації, що склалася навколо кінотеатрів «Братислава» і «Екран» в робочому порядку спільно з депутатами Київської міської ради та Департаментом культури виконавчого органу КМР (КМДА) і КП «Київкінофільм». За результатами опрацювання визначити доцільність створення робочої групи. Зараз роблю все можливе, щоб цей процес почався вже цього тижня, і щиро сподіваюся на плідну співпрацю».

«Думаю, що це стане першим кроком у формуванні ефективного діалогу між органами влади та громадянським суспільством в питанні вирішення проблеми реформування і модернізації комунальних кінотеатрів Києва. Адже відкривається шлях до залучення експертних кіл, громадських активістів, що робить цей процес більш прозорим і зрозумілим для киян», - резюмує правозахисниця.

Громадянська кампанія «Врятувати «Братиславу» почалася в березні 2016 року за ініціативою жителів Оболонського району та активістів ГО «Правозахист Оболоні». Метою кампанії є недопущення знищення комунального кінотеатру, розташованого за адресою вул. Архипенка (Г. Залкі), 5 і будівництва на його місці хмарочоса 26 поверхів заввишки.

За повідомленнями кампанії можна стежити за хештегом #врятуватиБратиславу #saveBratislava

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram