ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор Львівської опери відмовив у безкоштовному проведенні концерту для дітей бійців АТО

Вшанування перенесли до міськради.

Директор Львівської опери відмовив у безкоштовному проведенні концерту для дітей бійців АТО
Фото: wschodnik.pl

Директор Львівського оперного театру Тадей Едер відмовив у проведенні в театрі благодійної акції для дітей бійців, які загинули в зоні АТО.

Про це пише польське видання Wschodnik.pl з посиланням на диригента театру, одного з організаторів проекту Мирона Юсиповича.

"У рамках українсько-польського проекту артисти Львівської опери здійснили тур містами Польщі. Спільно з польськими партнерами було вирішено гроші з двох концертів, включно з гонорарами артистів це орієнтовно 10 тисяч євро, передати дітям бійців, які загинули на війні. Після церемонії, яка повинна відбутися в Дзеркальному залі театру, планували показати сім'ям АТОшників концерт, який ми возили в Польщу. Звісно, безкоштовно. Однак директору нашого театру така ідея не припала до душі", - розповідає Мирон Юсипович.

За його словами, Тадей Едер почав вимагати гроші за проведення вшанування.

"Директор сказав, що театр - державна установа і повинен заробляти. Отже, захотів за проведення акції 30 тисяч гривень. Не допомогло навіть втручання представників міської влади. Едер зациклився на грошах, і все тут. Це просто скандал. Таке не вкладається в жодні рамки. Директор особисто може не любити диригента Юсиповича, але тут діти героїв", - обурюється Мирон Юсипович.

Незважаючи на це, українські артисти та їхні польські партнери все-таки відзначать дітей. Спеціально для цього до Львова приїжджає польський партнер проекту - представник артистичної агенції Iva-art Яцек Радольський. Орієнтовно, вшанування має відбутися 26 квітня в Львівській міськраді.

Крім того, за словами Юсиповича, польська сторона вирішила продовжити проект допомоги дітям учасників АТО.

"Зараз наші польські колеги готують проект «Діти Польщі - дітям України». Польські діти будуть ставити спектаклі, зокрема в навчальних закладах, і продаватимуть на них квитки. З кожного квитка певна сума буде йти на потреби дітей українських бійців", - розповів Мирон Юсипович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram