ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков дав старт річковій поліції

Прибережну захисну смугу і пляжні зони патрулюють 42 правоохоронці.

Аваков дав старт річковій поліції
Речная полиция, Черкассы
Фото: Facebook Аваков

Перша в Україні річкова патрульна поліція заступила на службу в Черкаській області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"42 патрульні поліцейські з 19 квітня патрулюють прибережну захисну смугу і пляжні зони в Черкаській області", - зазначив він.

Патрульні екіпажі оснащені позашляховиками "Renault Duster" для патрулювання прибережної зони і швидкохідних катерів для контролю за акваторією Дніпра.

"Межами патрулювання є прибережна захисна смуга і пляжна зона міста Черкаси, села Червона Слобода і села Свидівок Черкаського району", - повідомив Аваков.

На період нересту територія патрулювання розширена уздовж прибережної захисної смуги від села Кедина Гора Золотоношського району до села Васютинці Чорнобаївського району і від села Свидівок Черкаського району до села Сагунівка Черкаського району.

За словами Авакова, за першу добу патрульні поліцейські та інспектори з охорони навколишнього середовища припинили багато спроб браконьєрського вилову риби, вилучили незаконні снасті і близько 400 кг незаконно виловленої риби.

МВС також має намір запустити річкову патрульну поліцію в Києві, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Нагадаємо, 1 березня 2016 року в Черкасах почала працювати патрульна поліція. Черкаси стали 15 містом України, в якому почала працювати патрульна поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram