ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіровоградський завод "Червона зірка" перейменували в "Ельворті"

На підприємстві стверджують, що це не пов'язано з декомунізацією

Кіровоградський завод "Червона зірка" перейменували в "Ельворті"
Фото: centr.kr.ua

У Кіровограді заводу "Червона зірка" повернули історичну назву "Ельворті" (Elvorti) - на честь засновників - англійських підприємців Роберта і Томаса Ельворті.

Таке рішення ухвалили загальні збори акціонерів підприємства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Завод "Ельворті" свого часу був найбільшим виробником посівної техніки на території Європи.

На підприємстві повідомили, що зміна назви не пов'язана з законом про декомунізацію, оскільки рішення про повернення історичної назви було прийнято керівництвом іще в 2008 році. Саме тоді було затверджено план ребредінг. А з 2013 року підприємство почало використовувати для маркування своєї продукції подвійний логотип Chervona Zirka/Elvorti.

ВАТ "Червона зірка" - провідний виробник посівної та ґрунтообробної техніки в Україні. Орієнтується на проектування сільгоспмашин світового рівня, призначених для роботи із застосуванням сучасних технологій обробки ґрунту.

Нагадаємо, місто Кіровоград повинно бути перейменованим відповідно до закону про декомунізацію, оскільки назване на честь комуністичного діяча Сергія Кірова. Обговорювали два варіанти нової назви - Єлисаветград (так місто називалося до 1924 року, назва - на честь Святої Єлизавети) та Інгульськ (на честь річки в місті). Обидва варіанти викликали в мешканців серйозне протистояння, і в підсумку мер міста Андрій Райкович заявив, що потрібно якусь третю назву.

31 березня комітет Ради рекомендував перейменувати місто Кіровоград у Кропивницький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram