ГоловнаСуспільствоЖиття

У Латвії проти турфірми порушили справу за продаж путівок до окупованого Криму

На анексований РФ півострів було продано всього 4 путівки

У Латвії проти турфірми порушили справу за продаж путівок до окупованого Криму
Фото: webznanie.net

Поліція безпеки Латвії звернулася в прокуратуру Ризького судового округу із запитом на кримінальне переслідування осіб, які реалізовують туристичні путівки в анексований Крим.

Про це повідомляє mixnews.

Кримінальний процес розпочато через порушення заборони Євросоюзу надавати послуги, безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю в Криму і Севастополі.

За даними поліції безпеки Латвії, слідство на цей момент має в своєму розпорядженні достатню кількість доказів, щоб почати кримінальне переслідування фізичної особи за навмисне недотримання нормативних актів, що регулюють у Латвії застосування санкцій, встановлених законодавством Євросоюзу й іншими міжнародними організаціями.

Як повідомляють 17 червня 2015 року поліція безпеки провела обшуки в фірмі, яка відправляла туристів на відпочинок до Криму і Севастополя. Суд санкціонував обшуки в 2 офісах компанії Mkbc Tour, зареєстрованої в 2008 році. По 50% капіталу ТОВ Mkbc Tour належать Риті Силовий і Віктору Сазонову.

Працівник організації Елеонора Іванова тоді заявила, що на півострів Крим було продано всього 4 путівки і що турфірма не була поінформована про те, що подорожувати в анексований Крим не можна.

Нагадаємо, на початку квітня найбільший туроператор Криму виставив на продаж усі активи. При цьому "Кримтур" заявив, що продасть тільки один об'єкт, щоб на виручені гроші відремонтувати інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram