ГоловнаСуспільствоПодії

На Позняках у Києві знову конфлікт через спробу забудовника засипати озеро (оновлено)

На територію не пустили будівельний кран

У Дарницькому районі Києва в середу продовжився конфлікт між місцевими жителями і забудовником, який намагається засипати озеро Качине.

Як повідомляє УНІАН, зараз на місці події перебувають близько трьох десятків "тітушок", деякі з них маскуються під будівельників - вони вдягнули помаранчеві будівельні каски.

На територію намагався заїхати будівельний кран, однак шлях йому перекрили легковим автомобілем. Також в автокрані у кабіні вибито ліве бокове скло.

На місці події присутні співробітники поліції. Поблизу стоять поліцейські автобуси, де чергують кілька десятків правоохоронців.

Оновлення. На будівельний майданчик заїхав кран в оточенні "тітушок". Протестувальники проти забудови намагалися не допустити йього, жбурляючи каміння. Поліція не втручалася.

Біля будівельного паркану виникла ще одна бійка. Двох учасників протесту, яких намагалися затримати правоохоронці, пікетникам удалося відбити.

У результаті сутичок "тітушок" із протестувальниками постраждали щонайменше дві жінки. Одну з них забрала "швидка".

Нагадаємо, 19 квітня на вулиці Здолбунівській люди в чорному одязі і масках напали на активістів, які протестують проти забудови озера Качине.

На розі вулиць Тепловозної і Здолбунівської комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ" планує збудувати багатоповерхівку. Ділянку передала Київрада 26 грудня 2014 року. Забудовник почав засипати піском водойму. За словами захисників ділянки, водойма - це озеро, а влада Києва і забудовник стверджують з посиланням на Інститут генплану Києва, що там озера немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram