ГоловнаСуспільствоВійна

В ОБСЄ заявили про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачах

У СЦКК порадили місії покинути зазначену територію

В ОБСЄ заявили про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачах
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) заявляє про погрози бойовиків відкрити вогонь по спостерігачах у разі їх перебування поруч із розміщенням Збройних сил України, повідомляє УНІАН.

"Спеціальна моніторингова місія отримала погрози від озброєних чоловіків. Під час перебування в контрольованому "ДНР" Донецьку, член "ДНР" наблизився до патруля СММ, стверджуючи, що він бачив транспортні засоби СММ біля екскаватора українських Збройних сил, і сказав, що відкриє вогонь по спостерігачах, якщо така ситуація повториться", - йдеться у звіті місії за 18 квітня, опублікованому сьогодні.

Після погроз озброєний бойовик покинув місце інциденту, зазначено в повідомленні.

Водночас в іншому інциденті озброєний член "ЛНР" у селі Пархоменко (29 км на схід від Луганська) погрожував заарештувати спостерігачів.

Зокрема, зазначають, що збройні члени "ЛНР" зупинили СММ на блокпосту неподалік від в'їзду на прикордонний пункт пропуску в контрольованому "ЛНР" селі Пархоменко і попросили місію показати патрульний план. Коли місія відмовилася зробити це, члени "ЛНР" сказали СММ залишити це місце і погрожували затримати, якщо спостерігачі відхиляться від головної дороги під час від'їзду.

Спостерігачі повідомили в Спільний центр контролю і координації про цей інцидент, але у відповідь отримали повідомлення, що зона кордону не належить до їх відповідальності.

СЦКК порадив місії покинути зазначену територію.

Нагадаємо, 16 квітня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ встановила дві камери відеонагляду по обидві лінії дотику – в Авдіївці та на шахті "Жовтнева" (розташована в Донецьку в бік Авдіївки). Це дозволить спостерігати за ситуацією 24 години на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram