ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще один екс-"беркутівець" пішов під суд у справі про розгін Майдану

Заступник командира роти не зупинив злочинних дій своїх підлеглих

Ще один екс-"беркутівець" пішов під суд у справі про розгін Майдану
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура скерувала в Печерський суд Києва обвинувальний акт на колишнього виконувача обов'язків заступника командира роти спецпризначення "Беркут", причетного до силового розгону активістів Майдану у 2013 році.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ. 

"18 квітня до суду направлено обвинувальний акт на колишнього в.о. заступника командира роти "Беркута" однієї з областей, котрий унаслідок недбалого ставлення до своїх службових обов'язків 1 грудня 2013 року на вулиці Інститутській у Києві не припинив злочинних дій своїх підлеглих, які застосували насильство до двох учасників мітингу пенсійного віку, хоча він міг і зобов'язаний був це зробити", - наголошено в повідомленні.

У ГПУ наголошують, що такі дії спричинили тяжкі наслідки для потерпілих, а саме - отримання тілесних ушкоджень і втрату ока одним з учасників мітингу.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість).

У Генпрокуратурі нагадали, що за результатами розслідування подій 1 грудня 2014 року на вулиці Банковій у Києві в організації розгону акції протесту і застосуванні насильства до протестувальників повідомлено про підозру п'ятьох осіб із-посеред керівництва держави та правоохоронних органів і чотирьох силовиків - виконавців цих протиправних дій.

Нагадаємо, Святошинський райсуд Києва продовжив до 12 червня арешт колишніх "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану. Однак суд так і не почав розглядати цю справу по суті, оскільки підсудні не встигли ознайомитися з матеріалами справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram