ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери звинуватили прапорщика НГУ у продажу рацій та польової кухні

Весь запропонований бійцем асортимент раніше було отримано від волонтерів

Волонтери звинуватили прапорщика НГУ у продажу рацій та польової кухні
Валерий Горин
Фото: facebook.com/sergey.holyman

Взводний батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Валерій Горін (позивний Груздь) попався на продажу армійського майна, переданого бійцям раніше волонтерами.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав волонтер Сергій Власенко.

"Після того, як ми знайшли оголошення про продаж рацій, ПНБ, далекоміра і польової кухні, ми вийшли на Валеру з пропозицією купити. Він погодився і розповів нам жалісливу історію, що все це він продає для добрих цілей, і з батальйоном це погоджено", - написав волонтер.

За його словами, на зустріч взводний приїхав з 5 раціями, 1 далекоміром і 2 біноклями.

"Побачивши, що нас це все зацікавило, він вирішив відкрити гараж і показати нам дизельний генератор і польову кухню... Ми почали працювати з Валерою. Ми розуміємо, як цього всього не вистачає на передовій, знаємо, як цього не вистачає в тому ж баті Кульчицького", - написав Власенко.

На акцію з викриття волонтери запросили журналістів, які зняли факт продажу армійського майна. Однак Валерій Горін, за словами Власенка, подав зустрічну заяву в поліцію, звинувачуючи волонтерів у крадіжці. Свою причетність до продажу стратегічно важливого обладнання та обмундирування він не визнає, за нього заступилися і бійці батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram