ГоловнаСуспільствоВійна

МВС почало на Донбасі інформаційну акцію щодо поводження з мінами і нерозірваними снарядами

На вулицях міст і сіл буде розміщено спеціальні плакати.

МВС почало на Донбасі інформаційну акцію щодо поводження з мінами і нерозірваними снарядами
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ у квітні-травні проведе на Донбасі інформаційну акцію щодо поводження з нерозірваними снарядами й іншими вибухонебезпечними предметами.

Як повідомляє прес-служба міністерства, упродовж цього часу в населених пунктах, розташованих уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях, відбудуться презентації для місцевого населення, педагогів і учнів місцевих шкіл. На вулицях населених пунктів у зоні проведення АТО буде розміщено інформаційні плакати з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами.

Фото: mvs.gov.ua

Ці заходи покликані підвищити рівень поінформованості населення та знизити загрози для мирного населення, пов'язані з наявністю вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій у зоні АТО.

Фото: mvs.gov.ua

Акцію, яка отримала назву "Оберіг 2016", проводить Національна гвардія України спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Державною прикордонною службою та Національною поліцією.

Нагадаємо, екс-президент, представник України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кучма говорив, що на розмінування територій Донбасу може піти близько п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram