ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові СБУ затримала військового за сепаратистські заклики в соцмережах

Жінка, яка має доступ до секретної інформації, поза службою закликала до насильницької зміни конституційного ладу

У Львові СБУ затримала військового за сепаратистські заклики в соцмережах
Фото: EPA/UPG

Співробітники Служби безпеки України викрили у Львові військовослужбовця, яка пропагувала сепаратистські ідеї в російських соціальних мережах.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Повідомляється, що жінка, що мала доступ до секретної інформації, поза службою поширювала в мережі російські пропагандистські штампи, агітувала за розширення території т. зв. "Новоросії", відкрито підтримувала існування т. зв. "Республік" "ДНР/ЛНР".

Також військовослужбовець у соцмережах закликала до насильницької зміни конституційного ладу і ухилення від мобілізації.

Співробітники спецслужби встановили особу жінки, яка залишала коментарі під чужим прізвищем, і за сприяння військової служби правопорядку затримали її. Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про можливі факти розголошення військовослужбовцям державної таємниці", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 квітня у Львові СБУ затримала співробітницю Державної прикордонної служби, яка була адміністратором і модератором декількох сепаратистських груп у соцмережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram