ГоловнаСуспільствоВійна

ГРУ-шник Александров відмовився давати свідчення в суді

Під час допиту військовий знову почав усе заперечувати

ГРУ-шник Александров відмовився давати свідчення в суді
Фото: Сергей Нужненко

Російський військовослужбовець Олександр Александров відмовився давати свідчення в Голосіївському районному суді Києва.

Після 20 хвилин допиту його адвокат Валентин Рибін попросив у суду дві хвилини перерви для спілкування зі своїм підзахисним, після цього спілкування Александров послався на ст. 63 Конституції України та відмовився від дачі показів.

Зокрема, він відмовився відповідати на запитання про свою приналежність до націоналістичних організацій у Росії.

Раніше Александров заявив, що звільнився в 2014 році зі збройних сил Росії. За його словами, великі грошові суми, які надходили на його банківську картку від Міноборони РФ після його нібито звільнення з армії, є заборгованістю з зарплати.

Він також заявив, що поїхав воювати на Донбас "з ідейних міркувань". Якими саме ідеями він був мотивований, Александров уточнити відмовився.

Також Александров заперечує факт смс-листування з дружиною, в якому він повідомив їй, що їде у відрядження.

Нагадаємо, на початку березня було викрадено, а потім убито адвоката Александрова Юрія Грабовського. Також стало відомо, що перед викраденням його змусили відмовитися від захисту військового.

На минуле засідання суду тольятинських спецназівців доставили в суд у бронежилетах і шоломах.

Військовослужбовців РФ Єрофєєва й Александрова було затримано 16 травня 2015 року в Луганській області. Під час затримання вони або їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура висунула їм підозри в здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram