ГоловнаСуспільствоПодії

Бунтівних "торнадівців" у Боярці вмовили здати зброю

Причиною стрілянини стало затримання кількох колишніх "торнадівців".

Бунтівних "торнадівців" у Боярці вмовили здати зброю
Фото: www.facebook.com/TornadoBat

Головне управління Нацполіції в Київській області оприлюднило офіційний коментар з приводу повідомлень про те, що бійці "Торнадо" відкрили стрілянину в Боярці.

Втім, з повідомлення так і не зрозуміло, чи застосовували "торнадівці" зброю. З одного боку, в ньому наголошено, що "на місці події будь-яких слідів, які могли б свідчити про використання чи застосування вогнепальної зброї, не виявлено".

З іншого боку, поліція повідомляє, що бійці, котрі повернулися із зони АТО, "намагалися убезпечити себе", дізнавшись про затримання декількох "торнадівців".

"У той час, коли в ЗМІ була розміщена інформація про нібито штурм і стрілянину біля гуртожитку, де проживають бійці-«торнадівці», проходила планова ротація полку особливого призначення "Миротворець". Саме до складу цього оновленого бойового підрозділу увійшли колишні бійці-правоохоронці спецпідрозділів "Київщина", "Гарпун", "Миротворець" і "Торнадо". Кілька воїнів підрозділу "Торнадо", які щойно повернулися із зони АТО з табельною зброєю, чули, що їхніх товаришів затримали співробітники військової прокуратури, тому саме так намагалися убезпечити себе, що створило паніку серед місцевих жителів", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що після переговорів, участь у яких узяли народні депутати і керівництво Національної поліції України, інцидент було вичерпано, а всю табельну вогнепальну зброю було передано правоохоронцями на склади зберігання.

Водночас, за неофіційною інформацією, шестеро колишніх співробітників роти патрульної служби "Торнадо" заблокувалися на базі МВС у Боярці Київської області й відкрили вогонь з автоматичної зброї, а також кинули бойову гранату в співробітників поліції. Причиною стало те, що вдень у Києві військова прокуратура затримала трьох колишніх службовців цієї роти, оголошених у розшук.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014 року по червень 2015 року охороняла громадський порядок у Привіллі та Станиці Луганській.

У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісьмох членів роти, які перебували поза місцем її дислокації. Їм інкримінували тяжкі злочини, в тому числі зґвалтування. Дізнавшись про це, бійці, які перебували на базі "Торнадо" в Привіллі Луганської області, збунтувалися, не дали військовим прокурорам провести слідчі дії і зайняли кругову оборону. Через кілька днів переговорів їх усе ж вдалося переконати підкорятися наказам. Роту "Торнадо" вивели за межі зони АТО, розформували, а бійців, які побажали залишитися служити, перевели в полк "Миротворець", який зараз дислокується в Боярці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram