ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" затримали представника місії ООН у Донецьку (оновлено)

ООН мобілізувала всі ресурси, щоб забезпечити його звільнення

Бойовики "ДНР" затримали представника місії ООН у Донецьку (оновлено)

В окупованому Донецьку бойовики затримали співробітника місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі й утримують його в полоні.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірина Геращенко.

За її інформацією, співробітника місії, громадянина України, затримали 8 квітня.

"Усі ці дні міжнародні гуманітарні місії, Служба безпеки, МЗС і мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіяли всі можливі непублічні зусилля для звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається у в'язниці. І до нього не допускають представників міжнародних місій - ні МКЧХ, ні ООН, ні ОБСЄ. Я повідомила про цей приголомшливий випадок координаторів від ОБСЄ і Тристоронньої контактної групи. Ми закликаємо ОРДО негайно звільнити заручника!" - написала Геращенко.

ООН також закликала сепаратистів звільнити свого співробітника.

"ООН глибоко стурбована тим, що один зі співробітників місії утримується в Донецьку. Згідно з наявною інформацією, з полоненим добре поводяться. ООН мобілізувала всі ресурси для забезпечення негайного і безумовного звільнення свого співробітника", - йдеться в заяві місії.

ООН закликає всі сторони конфлікту на Донбасі, а також засоби масової інформації проявити повагу до співробітника організації і членів його сім'ї.

Оновлення. Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук повідомив УНІАН, що схоплений бойовиками 8 квітня чоловік - колишній співробітник СБУ Юрій Супрун.

За словами Ткачука, Супрун перебував з офіційною місією на тимчасово окупованій території і мав при собі всі необхідні документи, що підтверджують його статус.

Юрій Супрун у квітні 2014 року був в.о. командира "Альфи" після поранення командира цього спецпідрозділу СБУ Геннадія Кузнєцова під Слов'янськом.

Раніше один із сайтів терористів повідомив, що 8 квітня так зване "МГБ ДНР" затримало громадянина України Юрія Супруна. Як стверджує цей сайт, під час затримання він заявив, що є діючим представником Місії ООН у місті Донецьку. У "ДНР" стверджують, що як співробітник місії ООН Супрун не заявлений, його офіційний статус і справжні причини перебування на окупованій території Донбасу нібито невідомі.

Нагадаємо, представники України в Контактній групі з питань Донбасу продовжують домовлятися про звільнення полонених. Поки що це не дало результатів. Наступна зустріч у Мінську відбудеться 20 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram