ГоловнаСуспільствоПодії

З України видворили "злодія в законі" на прізвисько "Рафік Єреванський"

Злочинець був родичем убитого в Москві "Діда Хасана"

З України видворили "злодія в законі" на прізвисько "Рафік Єреванський"
"Рафик Ереванский"
Фото: Пресс-служба МВД

У Києві правоохоронці затримали і видворили з України громадянина Вірменії Рафіка Амояна на прізвисько "Рафік Єреванський".

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ.

"Рафік Єреванський" прибув в Україну кілька днів тому, затримали його 11 квітня. Він мав установити контроль над діяльністю злочинних угруповань, учасниками яких є вихідці з Кавказького регіону.

Державна міграційна служба на п'ять років заборонила Амояну в'їзд на територію України. Того самого дня (11 квітня) він вилетів до Вірменії з аеропорту "Бориспіль".

Уперше Амояна засудили 1979 року, востаннє - 2011 року на території Росії. Він відбував покарання за скоєння грабежів, хуліганство, незаконні операції зі зброєю і наркотиками. Загальний термін перебування в місцях позбавлення волі становить 25 років.

Фото: Пресс-служба МВД

1999 року за підтримку і пропаганду "злодійських традицій", а також за систематичне скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів Амоян отримав статус "злодія в законі". За інформацією правоохоронців, Амоян був родичем убитого в центрі Москви "злодія в законі" Аслана Усояна на прізвисько "Дід Хасан" - найвпливовішого на території колишнього СРСР, а згодом - у РФ.

Нагадаємо, влітку 2014 року в Києві спіймали "злодія в законі" на прізвисько "Цикорій". Рамаза Цикорідзе, знаного також як Рамаз Кутаїський, уже не раз затримували і депортували з України, але він щоразу повертався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram