ГоловнаСуспільствоЖиття

Засідання суду у справі Вербицького і Луценка перенесли на травень через відсутність підозрюваного

Прокурор і адвокат обвинуваченого теж не з'явилися.

Засідання суду у справі Вербицького і Луценка перенесли на травень через відсутність підозрюваного
Фото: facebook/olya.tarasovych

Суддя Печерського районного суду Києва Світлана Смик оголосила перерву в слуханнях у справі викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького через відсутність прокурора, підозрюваного Олександра Медведя та його адвоката. Про це повідомляє кореспондент LB.ua із зали суду. 

Наступне засідання призначили на 30 травня на 14:00.

Адвокат потерпілої сторони Євгенія Закревська заявила про необхідність змінити запобіжний захід обвинуваченому на взяття під арешт або під варту, оскільки він уже не вперше не з'являється в зал суду і не попереджає про це сторону обвинувачення. Брат Юрія Вербицького - Сергій - на кожне засідання спеціально приїжджає зі Львова.

"До страшного злочину були причетні, зокрема, правоохоронні органи, проте звинувачення висунуті тільки виконавцям, і тільки виконавців оголошено в розшук. На момент передачі справи в суд у серпні 2014 року було двоє обвинувачених - Тиндюк і Медвідь, але в суд Тиндюк не з'явився. Він утік, і його оголосили в розшук. Шансів на успішне завершення справи (засудження винуватих, - авт.) мало", - сказала Закревська.

Ігор Луценко зазначив, що за два роки, які минули з моменту викрадення, і рік судових засідань, справа не просунулася через неявку обвинуваченого.

Нагадаємо, Юрія Вербицького та Ігоря Луценка викрали 21 січня 2014 року. 22 січня тіло Юрія Вербицького знайшли в районі села Гнідин Київської області. Ігоря Луценка відпустили, він міг зв'язатися з друзями, які забрали його і відвезли в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram