ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ засудила участь своїх спостерігачів у весіллі доньки Бабая Первомайського

Місія вважає, що цей випадок не повинен кинути тінь на її репутацію.

Фото: www.facebook.com/mark.spirin.3

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ визнала справжність фотографії, на якій спостерігачі ОБСЄ зображені разом з донькою бойовика Бабая Первомайського у весільній сукні.

"Фотографія була зроблена в червні 2015 року. СММ ОБСЄ шкодує про цей інцидент. Хоча спостерігачі не відвідували весілля як таке, фото чітко вказує на хибне рішення з їхнього боку. Ці спостерігачі більше не працюють у місії... Непрофесійна поведінка спостерігачів на фото є поодиноким випадком, який не повинен кинути тінь на репутацію інших членів місії", - зазначили в СММ ОБСЄ.

Фото в соцмережі напередодні знайшов журналіст Євген Спірін.

Бабай Первомайський (справжнє ім'я - Володимир Тимофєєв) - козацький отаман, банда якого контролювала Стаханов і Первомайськ.

У березні цього року "ЛНР" упіймала Тимофєєва і звинуватила його в грабежах, розбоях, викраденні та тортурах, а також у більш ніж 20 вбивствах і зґвалтуваннях.

23 березня на одному з цвинтарів Стаханова розкопали могилу, в якій був труп чоловіка приблизно 30-35 років. Цього чоловіка поховали живцем у грудні 2014 року за вказівкою Бабая, який безпосередньо брав участь у похованні живої людини, заявили в "генпрокуратурі ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram