ГоловнаСуспільствоВійна

ФСБ РФ упіймала ватажків "ДНР" на розкраданні палива

Паливо реалізовували на незаконно привласнених АЗС "Паралель" і "ОККО"

ФСБ РФ упіймала ватажків "ДНР" на розкраданні палива
Фото: EPA/UPG

Розвідці Міністерства оборони стало відомо про факти розкрадання ватажками так званої "ДНР" палива і коштів, які Росія виділяє на утримання окупованих територій Донбасу.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Наприклад, ФСБ РФ викрила схему розкрадання палива з ешелонів, які регулярно прибувають із Росії в Іловайськ. За даними ФСБ, доведено безпосередню причетність до розкрадання ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка і колишнього "секретаря Ради безпеки ДНР" Олександра Ходаковського.

"Підтверджено чергові факти безпосередньої участі керівництва "ДНР" у розкраданні тієї частини бюджету Росії, яка виділяється на продовження збройної агресії проти України й утримання тимчасово окупованих територій Донбасу. На початку березня органами військової прокуратури і ФСБ РФ була викрита схема розкрадання значного обсягу палива з ешелонів, які регулярно прибувають з Росії в Іловайськ, а також доведена безпосередня причетність до цього злочину "голови ДНР" Захарченка і колишнього секретаря "Ради безпеки" Ходаковського", - йдеться в повідомленні.

Реалізовувалося вкрадене паливо через незаконно привласнені АЗС відомих українських мереж "Паралель" і "ОККО".

Генеральна прокуратура РФ направила Захарченку та Ходаковському приписи з вимогою повернути в російський бюджет загальну суму вартості викраденого палива, але Захарченко не визнав своєї провини і намагався перекласти всю відповідальність на Ходаковського. Той, своєю чергою, пригрозив оприлюднити "резонансні матеріали" про причетність Захарченка до тяжких кримінальних злочинів.

Нагадаємо, раніше німецька газета Bild назвала російських чиновників, які де-факто керують "ЛНР" і "ДНР". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram