ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасники Майдану закликали Порошенка захистити сквер Небесної Сотні

Забудовник хоче побудувати там офісний центр.

Учасники Революції гідності, серед яких Євген Нищук, Сергій Жадан, Євгенія Кулеба, Юлія Марушевська, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, закликали президента Петра Порошенка захистити сквер Небесної Сотні, який розбили на місці звалища біля Михайлівської площі в Києві.

"Самооборона Майдану розібрала звалище біля Михайлівської площі на барикади. А після перемоги люди зібралися і самі зробили один з кращих скверів у нашому місті. Іноземний художник зробив барельєф Сергія Нігояна на торці будинку. У сквер почали приходити художники і туристи. Київська інтелігенція почала тут обговорювати майбутнє міста і його зовнішній вигляд. А через невеликий час прийшов забудовник", - йдеться в заяві на сторінці волонтерського руху "Повернись живим".

"Ми звертаємося до Президента з проханням публічно гарантувати, що сквер Небесної Сотні залишиться на місці і тут не буде офісного центру. Президент відкривав цей сквер півтора року тому. Він знає про що мова", - сказано в заяві.

Нагадаємо, сквер Небесної Сотні облаштували 2014 року зусиллями і за кошти київських активістів і місцевих жителів. 24 вересня 2015 року частині цієї території надали офіційний статус скверу.

На стіні будинку, який розташований біля скверу, влітку минулого року намалювали величезне графіті з портретом Сергія Нігояна, першого з Небесної Сотні. Його вбили 22 січня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram