ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни отримають платіжки з запізненням через банкрутство банку "Хрещатик"

КМДА попередила, що квитанції з реквізитами цієї установи не потрібно оплачувати

Кияни отримають платіжки з запізненням через банкрутство банку "Хрещатик"
Фото: kvitanciii.ru

Жителі Києва отримають квитанції за комунальні послуги, надані в березні, пізніше, ніж зазвичай, у зв'язку з банкрутством банку "Хрещатик".

Про це в середу повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, пише прес-служба адміністрації.

Він попередив, що кияни мусять уважно вивчити квитанції, і якщо на них вказано реквізити "Хрещатика", треба буде звернутися по перерахунок у ЖЕУ або ОСББ. "Якщо в платіжці написано «банк Хрещатик», то оплату за цим рахунком здійснювати не потрібно, тому що переказувати гроші на неплатоспроможний банк - це ризик", - пояснив Пліс.

Він повідомив, що через ситуацію з "Хрещатиком" платіжки можуть прийти киянам додому з запізненням на декілька днів.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ вирішив віднести банк "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних. Таке рішення було прийнято після того, як низка підприємств акціонерів банку переказали свої кошти в інші банки, що і призвело до банкрутства.

Станом на 18 лютого 2016 року за даними НБУ найбільшими власниками банку були бізнесмени Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міськдержадміністрація (25%). Банк входить до другої групи банків за класифікацією НБУ і посідав 18 місце за розмірами активів серед 130 українських банків за даними на 1 жовтня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram