ГоловнаСуспільствоВійна

До Криму не пускають автомобілі з українськими номерами, - Держприкордонслужба

На анексувати півострів не пустили вже 30 автомобілів

До Криму не пускають автомобілі з українськими номерами, - Держприкордонслужба
Фото: mayak-inform.ru

В анексованому Росією Криму ввели нові правила пропуску автомобілів - на територію півострова не пускають машини з українськими номерами, а на материкову Україну - з кримськими.

Про це повідомляє офіційний сайт Державної прикордонної служби.

"Відтепер на материкову Україну вони не пропускають автомобілі з кримськими українськими номерами, зареєстрованими в Криму. Крім того, вони не дозволяють громадянам України, зареєстрованим у Криму, заїжджати на тимчасово окуповану територію, мотивуючи це тим, що "вони мали час перереєструватися", - йдеться в повідомленні.

Така сама ситуація і з автомобілями з кримськими номерами, зареєстрованими в інших регіонах.

"Тут російська окупаційна влада застосовує вибіркове право, тому що одні автомобілі проїжджають на територію Криму, інші - ні. А є й такі водії, яких окупанти змушують оформлювати так зване тимчасове ввезення, як під час перетину кордону", - зазначають прикордонники.

Незважаючи на те, що перереєстрацію автомобілів у Криму продовжили до 10 квітня цього року, співробітники Держприкордонслужби України вже зафіксували майже 30 транспортних засобів, які окупанти не пустили до Криму.

"Нагадуємо, що будь-які документи, видані окупантами на Кримському півострові, є недійсними. Це стосується і документів на транспортні засоби, які зареєструвалися відповідно до російського законодавства в Криму. Такі автомобілі через адміністративний кордон пропускатися не будуть", - нагадали у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, перереєстрація транспортних засобів у Криму почалася в липні 2014-го і завершилася 1 квітня 2016 року. Автомобілі з українською реєстрацією не можуть перебувати на півострові понад 90 днів. За перевищення цього терміну власникам авто погрожували штрафами або навіть вилученням транспортного засобу.

У лютому російський суд відмовив кримчанину залишити українські автомобільні номери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram