ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтерський проект допоміг зібрати 2 млн грн для сімей загиблих на Майдані і в АТО

"Люди допомагають людям" провели звітну конференцію в Інституті Горшеніна

Волонтерський благодійний проект "Люди допомагають людям" за рік зібрав 2 млн гривень для сімей тих, хто загинув на Майдані і в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це в Інституті Горшеніна на звітній прес-конференції платформи "Люди допомагають людям" розповіла нардеп Ольга Богомолець, яка курує проект.

"За минулий рік цифра, яку ми готували до презентації, була 1,990 тис. грн. Але тепер ця цифра станом на 4 квітня вже становить 2 млн 419 гривень. Це ті гроші, які безпосередньо надійшли сім'ям загиблих".

Близько чверті з цієї суми переказали приватні донори через системи переказу грошей, а решту 1,5 млн - гроші від постійних корпоративних спонсорів. Зокрема, компанія "Юрія-Фарм" переказала 670 тисяч гривень, "Фармак" - 200 тисяч, "Інтерхім" - 100 тисяч. Ці компанії переказують гроші щомісяця. "Минулого року нас також підтримувала компанія "Рошен". Вона одноразово переказувала на потреби сімей 788 тисяч 507 гривень", - заявила Богомолець.

Депутат також розповіла, що в базі даних "Люди допомагають людям" є інформація про 1303 дитини, які залишилися без годувальника. "Це 569 сімей, де одна дитина, 313 сімей - де дві дитини, 37 сімей з трьома дітьми, 5 сімей з чотирма дітьми, 2 сім'ї з п'ятьма дітьми і 2 сім'ї, де є шість дітей", - розповіла Богомолець.

Сьогодні на платформі відкрито профілі 163 сімей, в тому числі 101 сім'я зі 153 дітьми. Решта - це батьки-інваліди, які також потребують допомоги й опіки.

Благодійна платформа "Люди допомагають людям" - це благодійний громадський інтернет-майданчик адресної допомоги непрацездатним членам сім'ї загиблого або зниклого безвісти у результаті трагічних подій на Майдані і військових дій на сході України. Це найбільш вразлива категорія громадян, які втратили близьку людину і самі не можуть себе забезпечити. У тому числі це неповнолітні діти, люди похилого віку, інваліди та молоді мами, які виховують дітей віком до трьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram