ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Оболоні провели флешмоб на захист комунального кінотеатру "Братислава" Пресс-релиз

Учасники фотографувалися з табличками в руках.

У межах громадської кампанії «Врятувати Братиславу» на Оболоні відбувся флешмоб, у якому взяли участь місцеві активісти, лідери громадських організацій, представники місцевого самоврядування, ЗМІ та просто небайдужі жителі району. За словами організаторів акції, головною її метою було привернути громадську увагу до загрози знищення однієї з «візитних карток» району - комунального кінотеатру «Братислава».

Для того, щоб заявити свою позицію, активісти влаштували фотосесію на тлі будівлі кінотеатру. Учасники фотографувалися з табличками в руках, на яких із хештегом було написано назву і одночасно гасло ініціативи - #врятуватиБратиславу.

Безумовно, цей перфоманс не залишився без уваги численних перехожих. Вони жваво цікавилися, що відбувалося, а дізнавшись про мету заходу, самі охоче приєднувалися, тим самим демонструючи своє ставлення до намірів столичної влади звести на місці «Братислави» 26-поверхового монстра без обговорення цього питання з місцевою громадою.

«Дуже хочеться зберегти саме цей кінотеатр. Він для мене як пам'ять. У дитинстві там уперше побачив американські кінострічки. Крім того, я прийшов підтримати всіх небайдужих оболонців, які стали на захист нашої «Братислави», - розповідає громадський активіст Олександр Дудка.

«У мене двоє дітей, з якими мені подобається гуляти в парку біля «Братислави». Також хочу врятувати цей кінотеатр, адже там бюджетні квитки і цікаві фільми», - зазначає місцева жителька Аліна Поворозник.

«Крім кінопоказів, у «Братиславі» можна влаштувати різноманітні колективні дозвілля. Проводити виставки, відкрити гурток, спортивну секцію, неформальні освітні курси. Я проти знищення культурного центру і будівництва чергового хмарочоса», - зазначає журналіст Ганна Бевза.

Але як стало зрозуміло згодом, «польовою» фазою ця ініціатива не обмежилася. Вона перекинулася в соціальні мережі, користувачі яких почали викладати на своїх сторінках фотографії з хештегом #saveBratislava і нотатками підтримки громадської ініціативи.

Нагадаємо, що про старт громадської кампанії «Врятувати Братиславу» на своїй сторінці у фейсбуці повідомила депутат Київради (фракція «ВО «Батьківщина») Ганна Свириденко. Також вона закликала всіх небайдужих до цієї проблеми громадських активістів, експертів, урбаністів, патріотів Києва приєднуватися. «Давайте обмінюватися ідеями, проектами, обговорювати їх на відкритих громадських слуханнях і разом тиснути на владу, щоб реалізувати їх. Адже «Братислава» може стати пілотним проектом перетворення вузькопрофільних муніципальних кінотеатрів у сучасні багатофункціональні суспільно-культурні простори, центри суспільного життя і дозвілля для спальних мікрорайонів», - окреслила стратегічні цілі акції Ганна Свириденко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram