ГоловнаСуспільствоВійна

Військові відбили атаку бойовиків в районі Гранітного

За добу бойовики 61 раз обстріляли позиції військових на Донбасі

Військові відбили атаку бойовиків в районі Гранітного
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 61 раз порушили режим припинення вогню у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, застосовуючи міномети різних калібрів по всій лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Фейсбуці.

"Використовуючи міномети різних калібрів, терористи завдали вогневих ударів по позиціях наших сил майже уздовж всієї лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку бойовики чотири рази обстріляли сили АТО в районі Авдіївки, три рази в напрямку Новгородського і два - в районі Зайцевого.

На Маріупольському напрямку зі 120-міліметрових мінометів обстріляли позиції сил АТО поблизу Талаківки. Також з 82-міліметрових сепаратисти били по опорних пунктах поблизу Широкиного.

На тому самому напрямку в районі Гранітного бойовики намагалися взяти штурмом одну з позицій бійців АТО. Українським військовим довелося відкрити у відповідь вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів, після чого терористи відступили.

На Луганському напрямку штаб зафіксував мінометний обстріл позицій сил АТО у Новозванівці.

"Ситуація з безпекою на Донбасі набуває тенденцію до загострення. Але сили АТО готові до різких змін і надійно утримують рубежі оборони", - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, Україна попросила ОБСЄ розмістити збройні пости на кордоні з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram