ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці запобігли серії терактів у трьох областях України

Вилучено понад 100 кг ретельно захованої вибухівки

Правоохоронці запобігли серії терактів у трьох областях України
Фото: ГУНП в Донецкой области

Поліція Донецької області спільно зі Службою безпеки України запобігла серії терактів у трьох областях України.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"Проведена масштабна спецоперація зі встановлення та нейтралізації диверсійної групи, створеної під керівництвом спецслужб РФ для підготовки низки терактів на території Донецької, Запорізької, Харківської областей. Вилучено понад 100 кг ретельно захованої вибухівки", - йдеться в повідомленні.

Фото: ГУНП у Донецькій області

Як зазначається, працівники карного блоку ГУНП у Донецькій області вийшли на слід терористичної групи, створеної РФ на підконтрольній терористам території Донбасу. Через завербованих осіб диверсанти здійснювали переправлення зброї і вибухівки з окупованої території в мирні області України.

"Посібники терористів робили "закладки" в чітко визначених місцях з метою подальшого використання для дестабілізації обстановки у великих містах", - сказав начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Фото: ГУНП у Донецькій області

Під час спецоперації, проведеної спільно з працівниками СБУ, на території Донецької, Запорізької, Харківської областей правоохоронці вилучили тільки вибухівки у вигляді тротилу понад 100 кг, а також зброю і боєприпаси.

Тривають оперативні заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до діяльності викритої диверсійної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram