ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував підозрюваного в захопленні Харківської ОДА 2014 року

Підозрюваному призначено заставу в розмірі 110 тис. гривень

Суд заарештував підозрюваного в захопленні Харківської ОДА 2014 року
Фото: EPA/UPG

Київський районний суд Харкова заарештував 43-річного місцевого жителя, підозрюваного в захопленні будівлі Харківської обласної державної адміністрації 2014 року, з можливістю внесення застави в розмірі 110 тис. гривень.

Про це повідомляє сайт прокуратури Харківської області.

Як розповів начальник відділу прокуратури Ігор Чуб, підозру чоловікові оголошено за ч.1 ст. 294 Кримінального кодексу (активна участь у масових заворушеннях). Мінімальна санкція статті передбачає вісім років позбавлення волі.

За даними розслідування, 1 березня 2014 року чоловік, озброївшись дерев'яною палицею, взяв участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися захопленням будівлі ОДА. Його затримали 30 березня на пункті пропуску "Гоптівка" під час спроби перетнути державний кордон.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року в Харкові проросійськи налаштовані учасники віча увірвалися в будівлю ОДА і встановили на будівлі російські прапор. У результаті нападу на ОДА постраждали 76 осіб.

Перший вирок у справі про березневі заворушення в Харкові винесли в жовтні 2014 року. Тоді 46-річному сепаратистові дали п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram