ГоловнаСуспільствоПодії

Група підтримки затриманого порушника штурмувала відділення поліції

Одного поліцейського побили, його кривдників відпустили

Група підтримки затриманого порушника штурмувала відділення поліції
Стоп-кадр с видео

У Києві патрульні затримали водія за порушення правил дорожнього руху та злісну непокору. Незабаром 20 чоловіків спробували силою визволити затриманого з відділення поліції.

Як повідомляється на сайті столичної поліції, патрульні зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Водій поводився агресивно і некоректно, і його доправили до Солом'янського управління поліції Києва для складання адміністративного протоколу за статтею 185 (Злісна непокора поліцейському). По дорозі чоловік подзвонив своїм знайомим.

"Близько 15-20 людей, які називалися представниками громадської організації, прибули до Солом'янського управління, поводилися агресивно, намагалися проникнути всередину, виламати двері і "визволити" свого товариша. Правоохоронці мусили викликати спеціальні підрозділи для стабілізації ситуації", - сказано в повідомленні.

Двоє чоловіків прорвалися в адміністративну будівлю поліції, при цьому вони завдали тілесних ушкоджень поліцейському.

Двох людей, які поводилися найбільш агресивно, затримали. Їх опитали, встановили особисті дані і відпустили.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Винуватим загрожує покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram