ГоловнаСуспільствоПодії

Демчишин: ймовірність терактів на ядерних об'єктах мізерна

До безпеки на ядерних об'єктах пред'являються дуже жорсткі вимоги

Демчишин: ймовірність терактів на ядерних об'єктах мізерна
Фото: www.dyvys.in

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин переконаний, що ймовірність здійснення терактів на ядерних об'єктах України "мізерна".

Про це він заявив в інтерв'ю російському агентству "РИА Новости".

Він зазначив, що до безпеки на ядерних об'єктах пред'являються дуже жорсткі вимоги, зокрема, проводяться регулярні тести і перевірки на АЕС.

"30-кілометрова, 10-кілометрова зона. Є дуже жорсткі вимоги до безпеки, і, більш того, після початку військових дій на сході вони були посилені урядом України. Додаткові ресурси на це витрачаються. Це фізичний захист станцій. Імовірність мізерна того, що на таких об'єктах можуть учиняться теракти", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в рамках свого офіційного візиту в США взяв участь в Саміті з ядерної безпеки у Вашингтоні. У США президент заявив про необхідність ефективних гарантій безпеки для "неядерних" країн.

Президент нагадав про рішення України в 1994 році добровільно відмовитися від ядерного арсеналу і про те, що отримані в рамках Будапештського меморандуму гарантії не тільки виявилися не ефективними, але були порушені ядерною державою - Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram