ГоловнаСуспільствоВійна

Підозрюваний у вбивстві бійця АТО в Києві заарештований на 2 місяці

Ще один фігурант справи перебуває на окупованій території

Підозрюваний у вбивстві бійця АТО в Києві заарештований на 2 місяці

Шевченківський суд заарештував на два місяці Артура Бірюка, підозрюваного в причетності до смерті демобілізованого бійця 12-го окремого мотопіхотного батальйону Артема Приходька у вересні 2015 року в одному зі столичних ресторанів.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Бірюк був затриманий вчора в Тернополі. Сьогодні відбулося перше слухання у його справі. Захист наполягав на цілодобовому домашньому арешті, мотивуючи тим, що він не може чинити тиск на свідків або інших фігурантів справи. Але прокуратура нагадала, що крім Бірюка у цій справі проходить ще кілька людей, одного з них вже затримано, інший досі перебуває в розшуку, і тому Бірюк повинен залишатися під вартою.

Товариші зі служби загиблого бійця повідомили, що проводять своє альтернативне розслідування і кажуть, що за їхньою інформацією ще один фігурант цієї справи перебуває на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, в ніч з 26 на 27 вересня 2015 року в кафе "Пальміра" в Святошинському районі Києва компанія учасників АТО відзначала демобілізацію третьої хвилі. Між демобілізованими бійцями і місцевими відвідувачами кафе сталася сутичка, в результаті якої загинув боєць Артем Приходько.

У розшук були оголошені причетні до загибелі бійця Артур Бірюк, раніше судимий житель Києва 1989 року народження, і Євген Корнейко, киянин, 1992 року народження. Третій співучасник Вадим Козаченко сам з'явився з повинною.

Як з'ясувалося, під час конфлікту стріляв Бірюк, а Корнейко скоїв наїзд на Приходька, навмисно задавивши його машиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram