ГоловнаСуспільствоЖиття

Українського фотографа "Франс прес" не пустили в Росію

У МЗС РФ заявили, що про цілі поїздки Супинського в Росію відомству не відомо

Українського фотографа "Франс прес" не пустили в Росію
Фото: Макс Левин

Фотокореспонденту Сергієві Супинському, який 13 років працює на агентство "Франс прес", було відмовлено у в'їзді на територію Росії, повідомляє ВВС.

Згідно з повідомленням, 60-річний співробітник агентства громадянин України Сергій Супинський збирався сісти на літак до Москви в аеропорту Мінська.

До Супинського підійшов чоловік у цивільному одязі, який перевірив його документи, а потім заявив, що в'їзд в країну Супинському заборонений. Чоловік не назвався і не пояснив причини заборони.

У "Франс прес" повідомили, що звернулися до російської влади з проханням пояснити інцидент. Агентство також направило офіційний лист у російське МЗС.

"До МЗС ця історія не має ніякого стосунку, і про це було сказано АФП після їх звернення. Як ми зрозуміли з розповіді АФП, їх співробітник, громадянин України, збирався в'їхати на територію Росії, але не як журналіст. Які цілі його поїздки в Росію, нам не відомо, але це точно не журналістська діяльність, як нам сказало агентство", - пояснили РІА Новини в МЗС Росії.

Відзначимо, фотограф агентства "Франс прес" Сергій Супинський був серед журналістів, побитих "Беркутом" у Києві на Банковій під час спроби штурму будівлі Адміністрації президента 1 грудня 2013 року.

Нагадаємо, в травні 2015 року Росія заборонила в'їзд на свою територію 89 європейцям. У "чорний список" Кремля увійшли десятки європейських політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram